Info

  Billetinfo

  tirsdag, 3. sep 2024, kl. 19:00

  Foredraget med Alais Morindat er gratis at deltage i.

  Foreningen Landsby til Landsby har i samarbejde med Lake Natron Masai Support været så heldige at kunne præsentere Masaien Alias Ole Morindat, der er født på kraterbunden af den berømte uddøde vulkan Ngorongoro i Tanzania. ”Hullet” i krateret er på 260 km² svarende til næsten halv størrelse af Bornholm og kraterkanten ligger ca. 600 meter over kraterbunden. I dag nok en af verdens bedste dyreparker, hvor stort set alle vildedyrearter i Afrika er repræsenteret. Det var dengang masaier og vilde dyr fik lov at leve side-om-side.

  At kunne præsentere Alais Morindat må siges at være noget af et scoop da han er en uhyre eftertragtet foredragsholder både i Tanzania og mange andre steder i verden. Et menneske der med sin stille personlighed evner at formidle sit stof, så man som tilhører bliver fanget ind af hans fortællinger.

  Alais blev som lille dreng udvalgt blandt alle hansfaders mange børn til at være den første, der fik en skoleuddannelse, der tog ham helt til en universitetsuddannelse i Irland.

  Alias har arbejdet både for Mellemfolkeligt Samvirke, Danida og mange andre udviklingsorganisationer og har i dag helliget sig kampen for masaiernes ret, som et af de sidste oprindelige folk, til at opretholde deres liv og kultur som masaier.

  Alais vil være flankeret af masaien Elias Ndurway Mollel, som bor ved Lake Natron ved foden af Ol Donyio Lengai (Gudets bjerg) den eneste aktive vulkan i Østafrika, samt af Bo Kristiansen der har boet i Østafrika samt og fungerer som medlem af Ældrerådet i Lyang’iri klanen ved Lake Natron i Tanzania.

  Foredraget vil bl.a. have fokus på:

  - Masaiernes historie, kultur og levevis.

  - Hvordan regeringens politikker og love har påvirket masaierne samt regeringens manglende beskyttelse af masaierne rettigheder til jord, kultur, identitet og udvikling.

  - Regeringens vold og tvangsudsættelse af Maasai-folket fra deres forfædres jord.

  - Hvordan klimaændringer i de nordlige regioner af Tanzania truer bæredygtig udvikling, hvor mennesker, dyreliv og husdyr interagerer.

  Efter foredraget, der bliver afholdt på både Engelsk og Dansk, vil der blive mulighed for spørgsmål til panelet.

  Tider

  Foreningen Landsby til Landsby er vært for denne aften.

  Der er gratis adgang.

  Der er mulighed for af købe kaffe og kage samt øl, vand og vin.

  Vi glæder os så meget til at se jer alle sammen
  Hilsen foreningen Landsby til Landsby
  www.tltsupport.dk

  Vi vil gerne I tilmelder jer til jesperland55@gmail.com eller 27812982